Tuesday, April 26, 2011

KELAS ASAS PEMBUATAN COKLAT TANGAN DI TUARAN, SABAH 2011

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,
Am@r ChoCoLatios - Handmade Chocolate ingin menganjurkan Kelas Asas Pembuatan Coklat Tangan di sekitar Tuaran, Sabah. Tarikh yang dicadangkan pada 2/3 Julai 2011 (Sabtu/Ahad) dan alamat No.1, Blok II, Jalan Jilang Tuaran, Sabah.

Kami ingin mencari beberapa ramai members yang berminat/serius sangat2 untuk nak menghadiri kelas anjuran kami (di Sabah)... Yuran RM300.00 saja [ Termasuk Nota, bahan2 yang digunakan, 5 coklat mold plastik, 1 icing image (24pcs), 1 spatula, 1 mangkuk besi saiz 18-20cm dan Hasil Coklat +/- 1kg] . Setiap sesi/hari kelas hanya terhad kepada 8 orang saja, siapa cepat dia yang mendapat tempat... Segala kelengkapan akan disediakan oleh pihak kami, members cuma bawa diri saja untuk hadir ke kelas anjuran kami. Kalau ada kawan2 kepada members group ni berminat juga, boleh sertai sekali... 

Kami memerlukan 16 orang peserta untuk kelas ini untuk mengisi tempat kosong yang masih ada. 

Sesiapa yang berminat, mesejkan maklumat berikut ke email amarchocolatios@yahoo.com:

1. Nama Penuh:
2. Alamat Rumah:
3. No tel :

4. Email: 

dan  untuk pengesahan kehadiran, anda perlu  mendeposit sebanyak RM150.00 sebagai komitmen anda dalam tempoh 21 hari selepas anda memberi nama kepada pihak kami, kalau tidak lakukan sedemikian automatik nama anda akan dikeluarkan dan memberi peluang kepada peserta lain yang serius/berminat untuk menghadiri kelas ini. Sekiranya terdapat pembatalan kehadiran oleh peserta selepas bayaran deposit dilakukan atau tidak hadir semasa kelas dijalankan, pihak kami tidak akan memulangkan semula deposit anda kerana segala bahan2 telah disediakan setelah anda membuat pengesahan kehadiran/ selepas tarikh tutup permohonan. Pemulangan deposit akan dilakukan sekiranya pihak kami yang membatalkan kelas ini. Pembayaran baki yuran sebanyak RM150.00 akan dijelas semasa kelas. Tarikh tutup permohonan/penyertaan pada 15 Jun 2011 (Rabu) pukul 11.59mlm. Siap Cepat Dia Yang Mendapat Tempat...

Maklumat lanjut atau sebarang pertanyaan : 0176889892 (Maz) / 0126889892 (Duan)
Anda juga boleh hubungi wakil kami di Tuaran, Sabah (Pn. Alissa Jay - 0128320276)
 
Harap Maklum dan Terima Kasih.

Antara coklat-coklat yang akan diajar semasa kelas:-
Lolichoc (Stick Chocolate)

Ganache Filling yang berperisa
Coklat Praline Conventure (Menggunakan Teknik Temperring)
Coklat Praline Compound (Teknik Mewarna)
Coklat Oreo Design dan Oreo Edible (Icing Image)

HASIL KERJA DI ATAS AKAN MENJADI MILIK ANDA

No comments: