Assalamualaikum dan Salam Sejahtera buat pengunjung blog Am@r ChoColatios (AMAR BERKAT ENTERPRISE).
Am@r ChoCoLatioS telah menetapkan tarikh-tarikh yang sesuai untuk
mengadakan Kelas Asas Coklat Buatan Tangan yang akan dianjurkan oleh
Am@r ChoCoLatioS untuk bulan Jun - Julai 2012. Tarikh-tarikh berikut adalah:-
BULAN JUN 2012
- 16 Jun 2012 (Sabtu)
- 23 Jun 2012 (Sabtu)
- 30 Jun 2012 (Sabtu)
BULAN JULAI 2012
- 1 Julai 2012 (Ahad)
- 7 Julai 2012 (Sabtu)
- 15 Julai 2012 (Ahad)
UNTUK TEMPAHAN KELAS, SILA EMAIL/SMS MAKLUMAT:
Nama:
Alamat:
No. Tel: (Prefer HP)
Email:
*Setelah pembayaran DEPOSIT RM50.00 dibuat, sila maklumkan kepada saya melalui call/sms/email
Nama Bank:
Ref. No./Tarikh/Masa Transaksi:
Tarikh kelas yg. ingin diikuti :
KELAS AKAN BERMULA 10.00 PAGI HINGGA 3.00 PETANG ATAU SAMPAI SIAP
KELAS TERHAD KEPADA 4 ORANG SHJ.(SIAPA CEPAT DIA DAPAT TEMPAT)
KAEDAH ONE TO ONE (HANDS ON)
YURAN RM200.00 (Asal RM250.00) - Termasuk nota, bahan-bahan yang akan digunakan.
TEMPAT : PUCHONG, SELANGOR
KELAS TERHAD KEPADA 4 ORANG SHJ.(SIAPA CEPAT DIA DAPAT TEMPAT)
KAEDAH ONE TO ONE (HANDS ON)
YURAN RM200.00 (Asal RM250.00) - Termasuk nota, bahan-bahan yang akan digunakan.
TEMPAT : PUCHONG, SELANGOR
PESERTA TIDAK PERLU MEMBAWA APA-APA UNTUK MENGHADIRI KELAS INI, CUMA DIRI SENDIRI. SEMUA PERKAKAS AKAN DI SEDIAKAN.
(Peserta akan membawa pulang balik +/- 1kg coklat yang beraneka)
Topik meliputi:
a) Teori:-
1) Kategori, jenis dan perbezaan coklat, Penjelasan tentang barangan yang digunakan untuk membuat coklat.
2) Penjelasan Mengenai dan Cara/Teknik "Tempering"
3) Cara Penjagaan Mold/Acuan Coklat
4) Sumber untuk mendapatkan bahan-bahan asas membuat coklat yang halal, murah dan berkualiti
2) Penjelasan Mengenai dan Cara/Teknik "Tempering"
3) Cara Penjagaan Mold/Acuan Coklat
4) Sumber untuk mendapatkan bahan-bahan asas membuat coklat yang halal, murah dan berkualiti
b)Praktikal:-
1) Cara-cara membuat Ganache Filling
2) Teknik 'Tempering' Coklat Couverture yang mudah dan sesuai digunakan untuk membuat coklat di rumah (Coklat Praline Almond/Hazelnut)
3) 'European Style' menggunakan coklat compound dan teknik mewarna (Coklat Praline berinti)
4) Coklat Oreo Bercorak
5) Coklat Oreo Edible
6) Coklat Lolichoc
7) Cara pembungkusan Produk
3) 'European Style' menggunakan coklat compound dan teknik mewarna (Coklat Praline berinti)
4) Coklat Oreo Bercorak
5) Coklat Oreo Edible
6) Coklat Lolichoc
7) Cara pembungkusan Produk
Berminat/Pertanyaan :~
- EMAIL - amarchocolatios@yahoo.com
- SMS/Call - 017-6889892 (Maz) / 012-6889892(Duan)
No comments:
Post a Comment