BULAN FEBRUARI 2013
- 9 Februari 2013 (Sabtu)
- 17 Februari 2013 (Ahad)
BERMINAT UNTUK TEMPAHAN KELAS, SILA EMAIL/SMS MAKLUMAT:
Nama:
Alamat:
No. Tel. Bimbit (HP):
Email:
Nama:
Alamat:
No. Tel. Bimbit (HP):
Email:
*Setelah pembayaran DEPOSIT RM50.00 dibuat, sila maklumkan kepada saya melalui call/sms/emailNama Bank:
Ref. No./Tarikh/Masa Transaksi:
Tarikh kelas yg. ingin diikuti :
** Deposit RM50.00 adalah Pengesahan untuk Kehadiran peserta menyertai kelas ini.
KELAS AKAN BERMULA 10.00 PAGI HINGGA 3.00 PETANG ATAU SAMPAI SIAP
KELAS TERHAD KEPADA 4 ORANG SHJ.(SIAPA CEPAT DIA DAPAT TEMPAT)
KAEDAH ONE TO ONE (HANDS ON)
YURAN RM200.00 (Asal RM250.00) - Termasuk nota, bahan-bahan yang akan digunakan.
TEMPAT : PUCHONG, SELANGOR
KELAS TERHAD KEPADA 4 ORANG SHJ.(SIAPA CEPAT DIA DAPAT TEMPAT)
KAEDAH ONE TO ONE (HANDS ON)
YURAN RM200.00 (Asal RM250.00) - Termasuk nota, bahan-bahan yang akan digunakan.
TEMPAT : PUCHONG, SELANGOR
PESERTA TIDAK PERLU MEMBAWA APA-APA BARANGAN UNTUK MENGHADIRI KELAS INI, CUMA DIRI SENDIRI. SEMUA PERKAKAS/BAHAN-BAHAN AKAN DI SEDIAKAN OLEH PIHAK PENGANJUR.
(Peserta akan membawa pulang balik +/- 1kg coklat yang beraneka)
Topik meliputi:
a) Teori:-
1) Kategori, jenis dan perbezaan coklat, Penjelasan tentang barangan yang digunakan untuk membuat coklat.
2) Penjelasan Mengenai dan Cara/Teknik "Tempering"
3) Cara Penjagaan Mold/Acuan Coklat
4) Sumber untuk mendapatkan bahan-bahan asas membuat coklat yang halal, murah dan berkualiti
2) Penjelasan Mengenai dan Cara/Teknik "Tempering"
3) Cara Penjagaan Mold/Acuan Coklat
4) Sumber untuk mendapatkan bahan-bahan asas membuat coklat yang halal, murah dan berkualiti
b)Praktikal:-
1) Cara-cara membuat Ganache Filling
2) Teknik 'Tempering' Coklat Couverture yang mudah dan sesuai digunakan untuk membuat coklat di rumah (Coklat Praline Almond/Hazelnut)
3) 'European Style' menggunakan coklat compound dan teknik mewarna (Coklat Praline berinti ganache)
4) Coklat Oreo Bercorak
5) Coklat Oreo Edible
6) Coklat Lolichoc
7) Cara pembungkusan Produk
3) 'European Style' menggunakan coklat compound dan teknik mewarna (Coklat Praline berinti ganache)
4) Coklat Oreo Bercorak
5) Coklat Oreo Edible
6) Coklat Lolichoc
7) Cara pembungkusan Produk
Berminat/Pertanyaan Maklumat lanjut:~
- EMAIL - amarchocolatios@yahoo.com
- SMS/Call - 017-6889892 (Maz) / 012-6889892(Duan)
No comments:
Post a Comment