Assalamualaikum dan Salam Sejahtera buat pengunjung blog Am@r ChoColatios (AMAR BERKAT ENTERPRISE).
Am@r ChoCoLatioS telah menetapkan tarikh-tarikh yang sesuai untuk
mengadakan Kelas Asas Coklat Buatan Tangan yang akan dianjurkan oleh
Am@r ChoCoLatioS untuk penghabisan tahun 2012 dari bulan September - Disember 2012. Tarikh-tarikh berikut adalah:-
BULAN DISEMBER 2012
- 9 Disember 2012 (Ahad)
- 22 Disember 2012 (Sabtu)
- 29 Disember 2012 (Sabtu)
UNTUK TEMPAHAN KELAS, SILA EMAIL/SMS MAKLUMAT:
Nama:
Alamat:
No. Tel: (Prefer HP)
Email:
Nama:
Alamat:
No. Tel: (Prefer HP)
Email:
*Setelah pembayaran DEPOSIT RM50.00 dibuat, sila maklumkan kepada saya melalui call/sms/email
Nama Bank:
Ref. No./Tarikh/Masa Transaksi:
Tarikh kelas yg. ingin diikuti :
KELAS AKAN BERMULA 10.00 PAGI HINGGA 3.00 PETANG ATAU SAMPAI SIAP
KELAS TERHAD KEPADA 4 ORANG SHJ.(SIAPA CEPAT DIA DAPAT TEMPAT)
KAEDAH ONE TO ONE (HANDS ON)
YURAN RM200.00 (Asal RM250.00) - Termasuk nota, bahan-bahan yang akan digunakan.
TEMPAT : PUCHONG, SELANGOR
KELAS TERHAD KEPADA 4 ORANG SHJ.(SIAPA CEPAT DIA DAPAT TEMPAT)
KAEDAH ONE TO ONE (HANDS ON)
YURAN RM200.00 (Asal RM250.00) - Termasuk nota, bahan-bahan yang akan digunakan.
TEMPAT : PUCHONG, SELANGOR
PESERTA TIDAK PERLU MEMBAWA APA-APA BARANGAN UNTUK MENGHADIRI KELAS INI, CUMA DIRI SENDIRI. SEMUA PERKAKAS/BAHAN-BAHAN AKAN DI SEDIAKAN OLEH PIHAK PENGANJUR.
(Peserta akan membawa pulang balik +/- 1kg coklat yang beraneka)
Topik meliputi:
a) Teori:-
1) Kategori, jenis dan perbezaan coklat, Penjelasan tentang barangan yang digunakan untuk membuat coklat.
2) Penjelasan Mengenai dan Cara/Teknik "Tempering"
3) Cara Penjagaan Mold/Acuan Coklat
4) Sumber untuk mendapatkan bahan-bahan asas membuat coklat yang halal, murah dan berkualiti
2) Penjelasan Mengenai dan Cara/Teknik "Tempering"
3) Cara Penjagaan Mold/Acuan Coklat
4) Sumber untuk mendapatkan bahan-bahan asas membuat coklat yang halal, murah dan berkualiti
b)Praktikal:-
1) Cara-cara membuat Ganache Filling
2) Teknik 'Tempering' Coklat Couverture yang mudah dan sesuai digunakan untuk membuat coklat di rumah (Coklat Praline Almond/Hazelnut)
3) 'European Style' menggunakan coklat compound dan teknik mewarna (Coklat Praline berinti)
4) Coklat Oreo Bercorak
5) Coklat Oreo Edible
6) Coklat Lolichoc
7) Cara pembungkusan Produk
3) 'European Style' menggunakan coklat compound dan teknik mewarna (Coklat Praline berinti)
4) Coklat Oreo Bercorak
5) Coklat Oreo Edible
6) Coklat Lolichoc
7) Cara pembungkusan Produk
Berminat/Pertanyaan Maklumat lanjut:~
- EMAIL - amarchocolatios@yahoo.com
- SMS/Call - 017-6889892 (Maz) / 012-6889892(Duan)
No comments:
Post a Comment