KELAS COKLAT

(Homemade Chocolate Class)

KELAS SEHARI SAHAJA / 5 JAM SATU SESI
** Pengajar Lelaki/ Perempuan (yang telah mendapat bimbingan Lembaga Koko Malaysia dan Lain2 Kelas)
***Terbuka kepada sesiapa yang berminat tidak mengira bangsa

KELAS BERMULA 10.15 PAGI HINGGA 3.00 PETANG ATAU SAMPAI SIAP

KELAS TERHAD KEPADA 4 ORANG SHJ.(SIAPA CEPAT DIA DAPAT)

KAEDAH ONE TO ONE (HANDS ON)

YURAN RM200.00 (Asal RM250.00) - Termasuk nota, bahan-bahan yang akan digunakan.


TEMPAT : PUCHONG, SELANGOR ( Peta Rumah )
* Ada juga kelas untuk di luar kawasan selangor, tempat, tarikh akan dijadualkan dan ditentukan oleh tenaga pengajar berdasarkan sambutan peserta yang akan hadir (berminat boleh hubungi kami).
** Untuk mengadakan kelas di tempat anda di sekitar Lembah Kelang (Min - 4orang/ kelas @ Max - 6 orang/ kelas). Perlu booking 1 minggu sebelum tarikh kelas akan diadakan berserta deposit. 
*** Untuk di LUAR KAWASAN LEMBAH KLANG (Semenanjung/Sabah/Sarawak), caj tambahan akan dikenakan bagi setiap peserta yang akan hadir (Min - 10orang/kelas) mengikut kawasan yang akan dianjurkan kelas. Perlu buat tempahan 2 bulan (60 hari) sebelum tarikh kelas akan diadakan bersertakan deposit (untuk area semenanjung) .

PESERTA TIDAK PERLU MEMBAWA APA-APA UNTUK MENGHADIRI KELAS INI, CUMA DIRI SENDIRI. SEMUA PERKAKAS AKAN DI SEDIAKAN.

UNTUK TEMPAHAN KELAS, SILA EMAIL/SMS MAKLUMAT:
Nama:
Alamat:
No. Tel: (Prefer HP)
Email:

*Peserta perlu mendeposit 50% dari Yuran untuk pengesahan kehadiran
*Setelah pembayaran dibuat, sila maklumkan kepada saya melalui call/sms/email
Nama Bank:
Ref. No./Tarikh/Masa Transaksi:
Tarikh kelas yg. ingin diikuti :

Topik meliputi:
a) Teori:-
1) Kategori, jenis dan perbezaan coklat, Penjelasan tentang barangan yang digunakan untuk membuat coklat.
2) Penjelasan Mengenai dan Cara/Teknik "Tempering"

3) Cara Penjagaan Mold/Acuan Coklat
4) Sumber untuk mendapatkan bahan-bahan asas membuat coklat yang halal, murah dan berkualiti

b)Praktikal:-
1) Cara-cara membuat Ganache Filling  
2) Teknik 'Tempering' Coklat Couverture yang mudah dan sesuai digunakan untuk membuat coklat di rumah (Coklat Praline Almond/Hazelnut)
3) 'European Style' menggunakan coklat compound dan teknik mewarna (Coklat Praline berinti)


4) Coklat Oreo Bercorak
5) Coklat Oreo Edible
6) Coklat Lolichoc
 

7) Cara pembungkusan Produk


(Peserta akan membawa pulang balik +/- 1kg coklat yang beraneka)

Berminat/Pertanyaan :~
- EMAIL - amarchocolatios@yahoo.com
- SMS/Call - 019-3972949 (Maz) / 019-2006762(Duan)